Bakkegruppen og SPG er to av aktørene som står bak spennende prosjekter på Østlandet som Bruket Brygge og Berger Hage. Nå satser de stort på Jessheim!

– Jessheim er i ferd med å overta «tronen» som «regionhovedstad» på Romerike og er antakelig den byen i Norge som vokser raskest. Ullensaker kommune som huser landets hovedflyplass, har i mange år vært svært dyktige på å tilrettelegge for utvikling, og dermed boligbygging, forklarer Morthen Bakke i Bakke AS.

De har sammen med SPG (Scandinavian Property Group) satset stort på et nytt boligprosjekt på Jessheim. Skogmo Park skal være omtrent 500 boliger som er sentrumsnære og samtidig rett ved skogen.

– Jessheim er en av de raskest voksende byene i Norge, sier daglig leder Knut Holte i SPG, med gode kollektivtilbud samt kort vei til Oslo sentrum, vil dette området bli en spennende del av ”Stor-Oslo”. Tomten ligger i sentrum, samtidig som beboerne har kort vei til parkanlegg, lysløyper og diverse turområder.

Les mer om Skogmo Park her!

– Jessheim er en ung, dynamisk by som vokser frem som en av Norges mest spennende byer. Som regionsby for Øvre Romerike og det i en av landets hurtigst voksende kommuner (Ullensaker) de siste 10-15 årene er det her det skjer. Boligutvikling, næringsutvikling og kultur går hånd i hånd og gjør Jessheim attraktiv. Fra å ha ca 19.000 innbyggere i 2000/2001 til å ha nær 37.000 innbyggere pr 1.kvartal 2018 har Ullensaker virkelig tatt av, bekrefter Ordfører i Ullensaker Tom Staahle.

Unik beliggenhet krever unike boliger

– I Skogmo Park får man en fantastisk mulighet til å oppfylle boligdrømmen i idylliske omgivelser. I tillegg er jernbanestasjonen kun fem til ti minutters gange unna. Leilighetene er utformet slik at de skal passe for alle. Ved å organisere bygningene i åpne kvartaler, spiller vi på referanser til det urbane samtidig som boligene får kontakt til de vakre omgivelsene, sier arkitekt Johannes Goa Ludvigsen i GOA Arkitektkontor.

Gårdsrommene er utformet med tanke på å gi god plass foran alle leilighetene slik at det er gode sol og utsynsforhold samt lite innsyn for beboerne. Parkeringen legges i en underjordisk garasjekjeller med en felles nedkjøring slik at alle boligene får adkomst fra et sted. Dette gir et bilfritt område på bakkeplan som grøntarealene får en sentral plass i prosjektet.

Bebyggelsen tilpasser seg det eksisterende boligfeltet i størrelse, og det nærmeste bygget kles i tre for å knytte seg opp mot nabobebyggelsen.

– Dette området skiller seg ut, ved at man kan slippe barna rett ut for å leke uten å være engstelig for trafikk som suser forbi. I tillegg kan både barn og voksne enkelt komme seg ut i naturen, sier Johannes Goa Ludvigsen.

Se prosjektet her!

Satser stort på grøntarealer

Skogmo Park vil være et av de alle fineste boligområdene for leilighetsbebyggelse på Jessheim med sin unike beliggenhet med svært sentral beliggenhet, men samtidig med rolige omgivelser med store grøntområder helt inntil. Store grøntområder vil romme skiløyper, turstier og urørt skogsterreng og vil tilføre hele området unike kvaliteter som svært sjelden finne i så stort omfang rett utenfor døra til så store prosjekter.

Ordfører Staahle føyer til:

– Regional areal- og transportplan sier at 75 % av veksten skal skje i Jessheim og det er måltall vi har nådd. Vi arbeider med en byutvikling og ønsker å fortsette å utvikle Norges mest attraktive by – det krever en innsats fra utbyggere, kommune og andre offentlige myndigheter. Vi opplever at utbyggere som Bakke AS har det perspektivet med seg når de satser som de gjør her i byen og kommunen for øvrig.

– Jeg har spøkefullt sagt at Jessheim skal ha som slagord «Bright light, big city». I det så ligger det litt at Jessheim skal være en kulturby med innslag av gode oppvekstmiljø, arenaer der folk møtes og nærheten mellom mennesker skal kjennes, samtidig som vi blir en storby i årene som kommer. Veksten vil nemlig fortsette og vi er den mest spennende byen i Norges største knutepunkt, sier Staahle.

Registrer din interesse her!