Torsdagen byr på Europa League kamper med norske bidrag; Rosenborg og Sarpsborg 08. Mest spenning er det knyttet til Sarpsborg 08 som skal ut i en viktig hjemmekamp mot Besiktas. Ellers byr programmet på FC Vorskla Poltava – Arsenal og Zenit – FC København.

Kom i gang her!

Spill på Langoddsen her!

Sarpsborg 08 – Besiktas kl. 21:00

Viktig kamp for Sarpsborg 08 i Europa League gruppe I. Sarpsborg 08 har tatt Europa med storm så langt, og kan utrolig nok komme videre fra denne gruppen med to kamper igjen. Ligger på en andreplass med 5 poeng (1 seier, 2 uavgjort og 1 tap) før dagens oppgjør mot Besiktas. Det hadde ikke mange eksperter trodd på forhånd. Kan ta et langt skritt videre med seier over Besiktas.

Sarpsborg 08 avsluttet Eliteserien med å vinne borte mot Tromsø 0-2 og endte til slutt på en 8.plass. Har slitt mer i Eliteserien enn i Europa League. Derfor kommer seieren mot TIL godt med inn mot Besiktas-kampen. Særlig med tanke på at det kan bli en kald affære under flomlysene i Sarpsborg.
Tilsvarende oppgjør i Istanbul endte 3-1 til Tyrkerne. Selvsagt vil Særpingene revansjere dette, og har en liten fordel med tanke på den norske vinteren.
Av spillere til kampen er det usikkerhet rundt Kristoffer Zachariassen. Ellers kan Geir Bakke stille et sterkt lag. Spent på om han også får utnyttet lagets dødballpotensial.

Bortelaget Besiktas ligger på sisteplass før de to siste kampene i Europa League. Kommer til oppgjøret mot Sarpsborg med en etterlengtet seier, der de vant 4-1 i den tyrkiske ligaen. Bortelaget har ikke dominert denne gruppen som enkelte hadde trodd på forhånd. Har fortsatt muligheter til å gå videre fra gruppen, men bør da ta poeng i denne matchen. Kan bli utfordrende med tanke på den norske kulden. Har tidligere vist seg å være en fordel for de norske lagene i Europa.

Spennende og åpen kamp. Vanskelig å si hvor avgjørende kulden vil være, men at den har påvirkning til fordel for Sarpsborg 08 er det ingen tvil om. Her er det store muligheter for Sarpsborg 08 til å bite godt fra seg og sikre en fot i videre Europaspill. Derfor spiller vi på hjemmeseier til en odds på 2.70.

 

Rosenborg – Celtic kl. 18:55

Rosenborg har ikke imponert denne sesongen. Slitt veldig mye med intern uro og støy fra media. Tok til slutt gullet i Eliteserien. Spent på om trønderne stiller klare til kamp eller om de har festet for mye før matchen.

Rosenborg tok sitt 26. ligagull denne høsten. Imponerte ingen, og kjempet lenge med Brann om gullet. Heller ikke i Europa har trønderne imponert. Har tapt alle sine kamper til nå og er ute av Europa League. I tillegg har RBK -9 i målforskjell. Gjør det ikke bedre at de møter Celtic som kjemper om avansement, og vil få det tøft i dagens oppgjør. Spent på om Bendtner og Søderlund scorer i denne kampen. Er de i slaget kan RBK være slagkraftige. Likevel er det noe som tilsier at dette ikke er sesongen for spissduoen.

Gjestene Celtic på sin side ligger greit an i kampen om videre Europaspill. Foreløpig ligger de på en 3. plass med 6 poeng. Samme poengsum som Celtic har RB Leipzig på andreplass. Derfor er det viktig for skottene å få med seg alle tre poengene. Kommer til oppgjøret med seier borte mot Hamilton, og serieledelse. Gir selvsagt selvtillit for laget.
Dessverre for gjestene er det noe usikkerhet rundt Tomas Rogic og Cristian Gamboa. I tillegg er Kristoffer Ajer ute med skade. Positivt er det at Nir Biton og Scott Brown er tilbake i trening.

Klarer Rosenborg å få poeng i Europa League eller vil det bli trist affære? Tror mest på sistnevnte basert på prestasjonene til RBK denne sesongen. Store muligheter for Celtic å ta ett skritt videre i Europa, noe vi tror vil skje. Derfor spilles borteseier til 1.55 i odds.

 

FC Vorskla Poltava – Arsenal kl. 18:55

Kamp i Europa League gruppe E. Ikke overraskende at Arsenal leder denne gruppen, og er allerede videre før dagens match. Kommer nok ikke til å prioritere denne kampen da de møter Spurs til helgen.

Før dagens match bestemte UEFA å flytte kampen fra Poltava til Kiev av sikkerhetsmessige årsaker. Dette skyldes unntakstilstanden som er innført i landet i forbindelse med konflikten med Russland. Flytting av kampen kan prege Vorskla som heller ikke hadde noen god kamp i helgen. Må vinne om de på noen som helst måte skal gå videre fra gruppen. Tror det skal være tøft for ukrainerne med tanke på Arsenal hjemme og siste kamp borte i Lisboa.

Gjestene på sin side har gjort jobben i Europa League. Stor forskjell på hvilke spillere «The Gunners» har tatt med i år kontra i fjor. Unai Emery har ikke risikert noe, og blandet rutine med unggutter. Vi er som sagt spente på hvilke spillere han stiller med tanke på søndagens North-London derby. Vil nok prioritere den kampen over denne. I tillegg vil nok Emery spare usikre kort i Lacazette og Lichtsteiner.
Likevel er det nok av kvaliteter i laget til å vinne denne kampen for Arsenal selv med B-laget.

Spent på hva Unai Emery stiller av lag til denne kampen. Dette avgjør selvsagt hvordan kampen går. Tror likevel at kvalitetene i Arsenal er såpass gode at seieren blir sikret. Men om det blir en kamp for minneboken er vi dog ikke sikre på. Vil derfor styre unna handicap til denne matchen. Derfor spilles kun borteseier til en odds på 1.85.

 

Zenit St. Petersburg – FC København kl. 18:55

Kamp i Europa League gruppe C mellom Zenit og Ståle Solbakkens FCK. Zenit leder gruppen før dagens oppgjør. Gjestene på sin side ligger på en tredjeplass med 5 poeng, 3 poeng opp til Zenit. Dette er en åpen gruppe og kveldens match kan være avgjørende i kampen om avansement.

Zenit har til gode å tape så langt i Europa League. Har dog 2 uavgjort, der en av dem kom nettopp mot FCK i parken. I likhet med i Europa League, leder Zenit også i den russiske serien. Dette gir selvsagt motivasjon inn mot de 2 siste avgjørende kampene i Europa League. Stor fordel for Zenit å spille hjemme med den russiske fansen i ryggen. Veldig fryktinngytende supportere som virkelig bidrar som 12.mann. FCK og Ståle skal få merke dette i matchen.

FCK på sin side ligger foreløpig på en tredjeplass. Kan fortsatt gå videre selv med tap i denne matchen. For å gjøre det må Bordeaux slås i Parken i siste match. Tror faktisk Ståle klarer å komme seg videre fra denne gruppen.  Særlig med tanke på at FCK leder hjemlige liga etter å ha slått Midtjylland 2-1 i helgen.
Til kampen er det lite å melde på skadefronten for Solbakkens menn. Av viktige spillere er Viktor Fischer usikker. Derfor bør det stilles et godt lag som kan utfordre Zenit.

Blir ett rotterace i kampen om avansement fra gruppe C. Zenit kan sikre seg videre spill med seier over FCK. Gjestene kan som sagt ha råd til å tape for å komme videre. Tror det skal bli tøft for Ståle Solbakken og FCK i denne matchen. Oddsen tilsier nettopp dette, og setter borteseier til 4.40 i odds. Vi spiller ikke på dette og styrer unna FCK seier. Spiller heller på hjemmeseier til en odds på 1.65.