Tirsdagen byr på mange spennende kamper i Nations League. Blant annet spiller våre naboer Sverige og Russland en meget viktig kamp. I tillegg gir tirsdagen oss denne godbiten av en kamp: Portugal og Polen.

Spill på Langoddsen her!

Sverige – Russland kl. 20:45

Viktig match i Nations League seeding B, gruppe 2. Her er det mye som står på spill for Sverige som må vinne for å gå videre til sluttspillet i denne turneringen. Russland trenger derimot kun ett poeng for å gå videre. Alt ligger dermed til rette for en dramatisk og spennende kamp.

Sverige kommer med en 0-1 borteseier mot Tyrkia i bagasjen før kveldens oppgjør. Dette gir fornyet håp for svenskene som kanskje ikke har fått betalt for spillet de har levert i denne gruppen. Hjemme mot Tyrkia rotet de bort seieren, mens de var fullt på høyde med Russland borte og fikk med ett poeng. Det har selvfølgelig hjulpet med Granquist tilbake på laget, noe som har gjort at svenskene har holdt buret rent to kamper på rad. Likevel gnistrer det ikke offensivt av laget, og de mangler den store målscoreren som skal fylle tomrommet etter Zlatan.

Russland har på sin side tatt med seg oppturen de fikk i VM inn i denne Nations League gruppen. De har to seire og en uavgjort i denne gruppen. Det er noen spennende spillere i det russiske laget som har et godt toppnivå, men det må nok sies å heller være et godt kollektiv lag – i likhet med svenskene. Trenger kun ett poeng for å gå videre, noe som kan prege matchen. Derfor må de nok sies å være en smule favoritt til å gå videre fra denne gruppen.

Med to kollektivt gode lag skal vi ikke se bort fra at det blir en tett og jevn kamp. Russland kan naturligvis “parkere bussen” for å holde nullen, mens svenskene må jage for å vinne kampen. Dette kan gi spenning i sluttfasen av kampen. Likevel tror vi at Russland får med det ene poenget og gjør jobben. Vi spiller derfor på U til en odds på 3,25.

Portugal – Polen kl. 20:45

Nations League seeding A, gruppe 3 er allerede avgjort før kveldens match. Portugal sikret seg gruppeseier borte mot Italia på lørdag med 0-0.

Portugal er inne i et skifte. Laget har valgt å gå bort fra å spille med de største stjernene til å bli et kollektiv. Har fungert bra så langt, noe som har resultert i to seire og en uavgjort. Stjernespillere som Nani, Quaresma og Ronaldo har ikke blitt tatt ut siden VM. Ronaldo har i tillegg også ytret at landslaget ikke er en prioritet nå. Dette gir en god base med spillere og en snittalder på rundt 25 år.

Gjestene har på sin side ikke hatt noe suksess i denne gruppen og rykker ned til seeding B, noe som er godt for laget. De har ikke vunnet i gruppen, og står med ett poeng. Polen har en del spennende spillere på gang, men har muligens et litt aldrende lag som må fornyes. De kommer til å rotere i denne kampen og vi er spent på hvilket lag Polen stiller med.

Portugal er favoritter i denne kampen. Begge lag kommer naturligvis til å rotere på laget for å spare nøkkelspillere for å unngå skader. Polen til en odds på 5.50 med kun ett fattig poeng i gruppen styrer vi unna. Vi tror Portugal gjør jobben og spiller på H til en odds på 1.52.