Alle med barn vet godt at de kan sove svært godt når de først sover. Undersøkelser viser sirene og stemmevarsling vekker barn mer effektivt. 

I 2017 gjorde forskere fra University of Dundee en undersøkelse med barn og brannalarmer. Undersøkelsen viste at mer enn 80 prosent av barn mellom to og 13 år ikke våknet da alarmen gikk. Undersøkelsen involverte mer enn 500 britiske testfamilier og brannmannskap fra den lokale brannstasjonen.

En av konklusjonene fra undersøkelse var at røykvarslere ikke bare skal ha sirene, men også bør tale, og da gjerne med kvinnelig stemme. Denne stemmefunksjonen får du ikke med tradisjonelle røykvarslere, og det kan få katastrofale følger hvis der oppstår brann om natten når hele familien ligger og sover trygt.

Få pris på alarm

En kombinasjon av stemme og sirene er best

Verisures røykvarslere kombinerer sirener med en stemme, så alle i familien har best mulige forutsetninger for å våkne ved røykutvikling. Hvis alarmen går, vil den varsle med å si “Brannalarm”. Da Verisures røykvarslere er seriekoblet, vil alle alarmene i hjemmet aktiveres samtidig, og de andre alarmene vil da si “Brannalarm i annet rom”.

Ved utløst alarm, vil Verisures alarmsentral ta direkte kontakt med boligen via Verisure Voice tale- og lytteenhet, og på den måten guide deg og familien trygt ut av hjemmet.

Få med ekstra røykvarsler

Nå får også alle medlemmer av Huseiernes Landsforbund med en ekstra røykvarsler til en verdi av kr 1490,– kroner ved kjøp av Verisure boligalarm. Du får også juridisk, teknisk og økonomisk rådgivning med på kjøpet.

Med Verisure får du et profesjonelt alarmsystem med umiddelbar varsling og rask hjelp.

Ta testen – få pris på boligalarm

Kilde: Data stammer fra undersøkelse i 2017 av Professor Niamh Nic Daeid fra University of Dundee, research student Dave Coss, og personale fra Derbyshire Fire and Rescue Service.