VEKSTSELSKAP: – Vi legger opp til en offensiv vekst. Vi starter med de nordiske markedene, før vi tar skrittet ut i Europa, sier finansdirektør Jakob Jönsson i Tibber.

Førde-baserte Tibber vokser med tosifret antall prosent hver måned og har fått med flere kjente investorer på laget. Et viktig ledd i den foreløpige suksessen er en effektiv IT-plattform for kunde- og økonomistyring.

– Selskapet går en svært spennende tid i møte, sier finansdirektør Jakob Jönsson.

Tidlig i 2017 lanserte selskapet appen som automatisk leter etter billigere strømavtaler og gjennomfører byttet for deg. I tillegg kan du koble appen til smartutstyr i hjemmet og la den styre strømforbruket ditt.

– Den ene delen av tilbudet handler om å tilby en lavest mulig strømpris. Den andre delen handler om å redusere energiforbruket i boligen din ved å bruke strømmen smartere, forklarer Jönsson.

Da Tibber lanserte tjenesten sin i det små i 2017 omsatte de for litt over 10 millioner kroner. I 2018 landet omsetningen på 70 millioner kroner. I 2019 sikter de mot 250 millioner kroner før de etter planen i 2020 skal nå en milliard kroner i årlig omsetning.

– Vi legger opp til en offensiv vekst. Vi starter med de nordiske markedene, før vi tar skrittet ut i Europa, sier Jönsson.

Full oversikt med økonomisystem i skyen: – Gir oss full oversikt

Et viktig ledd suksessen Tibber har hatt i oppstarten, er et ekstremt fokus på kunder, produkt og kjerneaktiviteter. Det ledd i dette er å gjøre alle andre ikke-strategiske aktiviteter så strømlinjeformet og effektive som mulig. Selskapet har bygget sin egen plattform for håndtering av kunder og sluttkundetransaksjoner – som igjen er fullintegrert med Uni Economy levert av Uni Micro. På den måten kan Tibber konsentrere seg om kunderelaterte prosesser, mens økonomistyring og intern styring overlates til bransjeledende hyllevare.

– Kombinasjonen mellom vår egen plattform og Uni Economy gjør at vi kan skalere effektivt og til enhver tid har oppdatert og full oversikt over økonomien i bedriften. Vi kan til enhver tid ta ut et snapshot av tilstanden i hele bedriften, i sanntid. Økonomistyringen samler alle nødvendige funksjoner for effektiv drift, forklarer Jönsson.

Tibber
  • Etablert i Førde i 2016 av Daniel Lindén og Edgeir Vårdal Aksnes. Har 21 ansatte i Førde, Stockholm og Helsingfors.
  • Utvikler en app som automatisk bytter strømprodusent og lar deg styre strømforbruket ditt for en fast pris. Normalprisen er 39 kroner i måneden.
  • Strømmen handles direkte fra markedet av roboter og Tibber tar ikke noe påslag for det direkte strømforbruket.
  • Appen ble tilgjengelig i markedet i februar 2017 og selskapet opplyser at de våren 2019 passerte 40.000 boliger på kundesiden.

Tibber har samarbeidet med regnskapsbyrået Vest Rekneskap siden oppstarten av selskapet i 2015. Virksomhetene har til felles at de begge har hovedkontor i Førde.

– Ja, vi har vært med hele veien. Det er utrolig spennende å bidra til reisen de er på nå. Det er gøy å se hvordan de driver selskapet fremover, sier Thomas Haug, daglig leder i Vest Rekneskap.

Haug forteller at så å si samtlige kunder i regnskapsbyrået bruker eller kommer til å bruke Uni Economy.

– Det er et fremtidsrettet system som er tilpasset de nye standardene. Systemet har et fortrinn ved at det er lett tilgjengelig, enkelt å bruke og gir gode muligheter for å tilpasse systemet til den enkelte virksomhet, sier han.

Stordalen og Silicon Valley-fond på eiersiden: – Godt rigget for videre vekst

Oppstartsselskapet har fått mye oppmerksomhet i media. Det startet i oktober 2016 da selskapet gikk til topps i Petter Stordalens gründerkonkurranse, der investoren utlyste én million kroner til den beste forretningsideen.

Over 2.000 søknader kom inn og Tibber kom best ut av konkurransen – med en investering på 2,5 millioner kroner.

Uni Economy 
  • Et nytt, skybasert økonomisystem som leveres av Uni Micro, en av Norges ledende leverandører av programvare for økonomi og administrasjon.
  • Har et åpent, tilgjengelig og fleksibelt API, som gjør det enkelt og raskt å integrere med eksisterende systemer og behov.
  • Tilrettelagt for automatisering av arbeidsforløp, myndighetsrapportering og fakturahåndtering.
  • Les mer om Uni Economy her.

– Å få inn Stordalen med en slik profil og det han står for er perfekt, uttalte gründer Edgeir Vårdal Aksnes til DN da tildelingen ble kjent.

I mars 2019 hentet de over 100 millioner kroner, det blant annet det prestisjetunge Silicon Valley-fondet Peter Thiels Founders Fund bidro.

– Vi vokser med et tosifret antall prosent hver måned. Investeringen gjør at vi kan ansette flere og ta steget ut i Europa. Selskapet er på mange måter rigget for den videre veksten som ligger foran oss, avslutter Jönsson.

Les mer om regnskapstjenesten som har blitt kåret til best i test seks år på rad – og prøv en demo her!