Aktuelle artikler

Tekst: Caroline Paulsberg Foto:Ingrid Harboe, Veslemøy Vråskar, Thomas Hammarstrøm og Anne Manglerud   EKTE VARE I RAUSE PORSJONER. Ulla og Bob Laycock om livet på Værtshuset og veien dit ULLA OG BOB LAYCOCK HAR ØNSKET VELKOMMEN til Værtshuset siden 1. april 2000. Hun formelt...
Østersguiden

Østersguiden

Slik spiser du østers: Legg skjellet med den dype bunnen ned. Stikk kniven inn i spissen/leddet og vri og vend til du får kniven inn. Før den i toppen av skjellet for å få åpnet det helt. Når bunnlokket er...
Lasagna». – Massimos b

Osteria Francescana

Verdens beste restaurant! -I høst spiste jeg på verdens beste restaurant – Osteria Francescana i Modena. I hvert fall er den det ifølge listen The World’s 50 Best Restaurants, som publiseres av det britiske magasinet Restaurant. Den italienske restauranten er i tillegg...
Moderne ingredienser

Moderne ingredienser

Vi tenker ikke over det i hverdagen, men i sin tid var bakepulver ansett for å være noe veldig nytt og spennende. Det var også en tid der gelatin var veldig vanskelig å fremstille og gelé var en dessert som...
Ville australske bær plukket nær Sydney. Marinert i en sjøgressaus og smaksatt med pulver av kakaduplomme. Disse bærene vokser overalt, men folk flest spiser dem ikke. Kombinasjonen av syrlighet, sødme og bitterhet, blandet med umami, gjorde det til en fantastisk rett.

NOMA Australia

Da restauranten Noma i København bestemte seg for å flytte til Sydney for en ti ukers «pop-up», var interessen mildt sagt overveldende. De 5.000 tilgjengelige setene i Australia ble utsolgt på kun 90 sekunder. Serverne til Noma holdt seg på...
  De siste fire årene har det sent i juni dunket deilig musikk fra høyttalere i hjertet av Oslo, som en hjerterytme til selve byen. Sentralt plassert i hagen ved Vigelandsmuseet rigges det igjen til årets desidert hyggeligste piknik.  Piknik...
Skalldyr levert av Domstein, krabbeskjell, reker og kongekrabbe.

Et hav av fristelser

Norske skalldyr er i verdensklasse, og det er på høsten de er på sitt aller beste. - Norske skalldyr er virkelig de beste. Coop Mega har spesialisert seg på ferskvarer og vår leverandør Domstein er en landsdekkende leverandør som satser...
Fantastisk grillkull: En god grill fortjener gode produkter. Hos bbqshop.no kan du velge blant fantastisk grillkull, pellets og røykved. De har også røykspon som bløtlegges og legges på grillen for ytterligere røykaroma.

Et sikkert vårtegn

I løpet av de siste årene har virkelig den amerikanske barbecuen gjort sitt inntog på norske griller. Vi skal guide deg gjennom jungelen av uttrykk og tips og triks. "Den gode grillsmaken er avhengig av riktig kull" De lærde strides like...

Anders Husas restauranttips

Jeg er en “foodie” som bor i Oslo. Jeg elsker å besøke og dele de beste stedene å spise god mat. Særlig i byen jeg bor i, men også andre steder i Norge og verden når jeg er på reise....

Noma Mexico

René Redzepis tredje internasjonale pop-up restaurant fant sted i Tulum i Mexico i april og mai i år, og denne gangen kostet måltidet over 6000 kroner per hode. Det synes allikevel nesten fem tusen personer var vel verdt både...