Aktuelle artikler

  De siste fire årene har det sent i juni dunket deilig musikk fra høyttalere i hjertet av Oslo, som en hjerterytme til selve byen. Sentralt plassert i hagen ved Vigelandsmuseet rigges det igjen til årets desidert hyggeligste piknik.  Piknik...

Den nye hummeren

Ingenting slår mat i sesong, og akkurat nå er det hummer som gjelder. Havets kardinal er en eksklusiv råvare. Mye av grunnen er det strengt regulerte fisket som er nødvendig for å opprettholde en bærekraftig bestand. Får du ikke tak...

Noma Mexico

René Redzepis tredje internasjonale pop-up restaurant fant sted i Tulum i Mexico i april og mai i år, og denne gangen kostet måltidet over 6000 kroner per hode. Det synes allikevel nesten fem tusen personer var vel verdt både...
Sushifat

Gutta fra Havet

Fra frukt og grønt til ost og spekemat. Nå vil gutta revolusjonere ferskfisk- og sushitilbudet. Den lekre fiskedisken som møter oss når vi kommer inn i butikken kan tyde på at de er på vei. Her bugner det av hele...
Indis rike smaker inneholder blant annet vanlig tonic, sitrontonic og en med kolasmak.

Verdens beste Tonic?

En tonic norske ganer ikke har smakt maken til. I generasjoner har spanske handelsreisende bragt med seg smaker fra hele verden. Den spanske handelstradisjonen står fremdeles sterkt i landet, noe Indi er stolte av å være en del av. De...
Skalldyr levert av Domstein, krabbeskjell, reker og kongekrabbe.

Et hav av fristelser

Norske skalldyr er i verdensklasse, og det er på høsten de er på sitt aller beste. - Norske skalldyr er virkelig de beste. Coop Mega har spesialisert seg på ferskvarer og vår leverandør Domstein er en landsdekkende leverandør som satser...
Lasagna». – Massimos b

Osteria Francescana

Verdens beste restaurant! -I høst spiste jeg på verdens beste restaurant – Osteria Francescana i Modena. I hvert fall er den det ifølge listen The World’s 50 Best Restaurants, som publiseres av det britiske magasinet Restaurant. Den italienske restauranten er i tillegg...
Smørbrød

Sorgfrie smørrebrød

Aker Brygges mest sjarmerende spisested har utviklet en meny og en smaksopplevelse som skal konkurrere med de beste. Sorgenfri er alt annet enn en minimalistisk restaurant med et strengt og kjølig uttrykk som man har blitt så vant til å...
Pølsemaker

Pølsemaker, pølsemaker

Er det her du har gjort av deg? Latteren runger. Pølsemaker Aria har akkurat fortalt deltagerne på pølsekurset at stappemaskinen heter «Dick», og at den har en plastikktut for at tarmen skal gli bedre på. Det er allerede god stemning...
Ville australske bær plukket nær Sydney. Marinert i en sjøgressaus og smaksatt med pulver av kakaduplomme. Disse bærene vokser overalt, men folk flest spiser dem ikke. Kombinasjonen av syrlighet, sødme og bitterhet, blandet med umami, gjorde det til en fantastisk rett.

NOMA Australia

Da restauranten Noma i København bestemte seg for å flytte til Sydney for en ti ukers «pop-up», var interessen mildt sagt overveldende. De 5.000 tilgjengelige setene i Australia ble utsolgt på kun 90 sekunder. Serverne til Noma holdt seg på...