innhold_annonsor

Når høstkveldene er mørke og grå er det lov til å unne seg noe ekstra godt.

Hva passer vel bedre enn en skikkelig god og mørk sjokoladekake med en krem som er fløyelsmyk.

Ida Gran-Jansen
27 år
Kommer fra Oslo
Vant Hele Norge Baker sesong 1 på TV2
Aktuell med Idas Fristelser sesong 2 på TV6
I gang med ny innspilling for TV3
Driver bloggen www.idagranjansen.com
Forfatter av to bakebøker

 

Sjokoladekake
Denne kaken passer også perfekt til en bursdagsfeiring eller familieselskap. Lag gjerne kaken dagen før den skal serveres, men pynt den på selve dagen. Hvis du har oppbevart kaken kaldt så anbefaler jeg deg å ta den ut i romtemperatur 2-3 timer før den skal nytes.

sjokoladekake

Slik lager du den

Kakebunn

 • 2 egg
 • 185 g sukker
 • 185 g hvetemel
 • 75 g kakaopulver
 • 2 ts natron
 • 1,5 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 1,5 dl kefir
 • 1 dl vann
 • 2,5 ss solsikkeolje eller rapsolje

Forvarm ovnen til 180 grader. Kle bunnen av tre 15 cm runde former med bakepapir og smør sidene med smør. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen mel, kakaopulver, natron, bakepulver og salt. Tilsett melblandingen sammen med kefir, vann og olje i eggedosisen.

Bland alt godt sammen. Fordel røren i de tre formene og stek i 25-30 minutter. Avkjøl kakene i 5 minutter før du snur formene på hodet og tar kakene ut. Avkjøl helt på rist. Lag kaffekremen mens kakebunnene avkjøles.

Kaffekrem

 • 300 g Melange margarin
 • 200 g melis
 • 0,5 dl vann
 • 2 ss espressopulver
 • 200 g mørk kokesjokolade, 70%
 • 1 ts salt

Pisk Melange margarin og melis til du får en hvit og luftig krem. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet med en kjøkkenmaskin. Kok opp vannet sammen med espressopulver. Ta kjelen av varmen og tilsett hakket mørk kokesjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet og du har en ganske tykk sjokoladerøre.

Hell sjokoladen kremen sammen med salt og pisk alt godt sammen i noen minutter. Skjær av toppene på hver kakebunn. Del så hver kakebunn i 2 deler så du står igjen med 6 like store kakebunner. Stable kakebunnene oppå hverandre med noen spiseskjeer kaffekrem mellom hvert lag.

Fordel tilslutt kaffekrem rundt alle sidene og toppen av kaken. Jo jevnere du får til dette jo finere resultat. Sett kaken i kjøleskapet i noen timer så kaffekremen stivner.

Glasur

 • 75 g vann
 • 150 g sukker
 • 150 g glukose
 • 100 g vikingmelk
 • 5 gelatinplater, bløtlagt i kaldt vann
 • 150 g mørk kokesjokolade, 70%

Kok opp vann, sukker og glukose til 105 grader. Tilsett vikingmelk og kok opp på nytt. Ta kjelen av platen og tilsett bløtlagt gelatin. Hell tilslutt i hakket sjokolade og rør til du har en blank glasur. Bruk gjerne en stavmikser for å få glasuren ekstra blank.

Når glasuren har en temperatur på ca 45 grader kan du helle den over kaken og ned langs sidene. Det er lurt å ha kaken på en rist når glasuren helles på. Pynt kaken med for eksempel makroner, pistasjnøtter, bjørnebær, rips eller spiselige blomster.