innhold_annonsor

Slik spiser du østers:
Legg skjellet med den dype bunnen ned. Stikk kniven inn i spissen/leddet og vri og vend til du får kniven inn. Før den i toppen av skjellet for å få åpnet det helt. Når bunnlokket er av, løsner du muskelen fra skjellet og det er klart for servering. Husk å fjerne skallrester.

Derfor bør du spise østers:
Sjømat inneholder nesten alle de sentrale næringsstoffene kroppen trenger. Det som er spesielt for østersen er at den inneholder proteiner som bygger og vedlikeholder alle kroppens celler. Den er dessuten naturlig rik på vitamin D, som styrker skjelettet ved å få den riktige kalsiumbalansen i kroppen. Den er også naturlig rik på vitamin B12 som er viktig for at kroppen skal danne nye celler, blant annet røde blodceller. Vitamin B12 kan bidra til å forebygge anemi, blodmangel. I tillegg inneholder den selen, et viktig medvirkende stoff i et enzym som bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen.

Visste du at..
Du egentlig skal drikke Chablis til østers? I juratiden var den var det hav i Chablis, der druetrærne nå står. Sjømat – og spesielt østers – er dermed perfekt til en kald Chablis.

Det er viktig med godt verktøy for å få jobben gjort. Rösle sin østerskniv er det rette verktøyet. Kniven er laget av kvalitetsstål fra Solingen. Unngå å kutte deg på skjellene med den berømte østershansken fra Carl Mertens. Utstyret fås bl.a. kjøpt hos Howard Skøyen.

transstrek

Sauser
Sausen til høyre er en Migonette med 100 g Heinz ketchup, 1 ts pepperrot, 2 ts sitronjuice, 1 ts Tabasco og 1,5 ts Worcestershire. Sausen i midten er ren Tabasco.Sausen til venstre er en «Appelsin og champagne emulsjon». Kjør 1 dl appelsinjuice sammen med en 1 dl champagne med en stavmikser. Tilsett en spiseskje olivenolje mens stavmikseren går. Topp med litt salt og pepper.

Saus til østers
Saus til østers