innhold_annonsor

“Når man skal lage mat kun til en person, så kan man møte på utfordringer”

Jeg har nå sjekket ut singelmenyen til Godtlévert.no. Det er overranskende nok ikke kun meg i hele Norge som er singel, heldigvis, haha! Når man skal lage mat kun til en person, så kan man møte på utfordringer. Det blir gjerne dyrt og mye matavfall når det skal handles for en i butikken. Middagsrettene i singelmenyen er porsjonert til kun dette ene single mennesket.

Torsk med curry, gulrøtter, paprika og koriander
Torsk med curry, gulrøtter, paprika og koriander

Jeg prøvde den ene retten i kassen, som var torsk med curry, gulrøtter, paprika og koriander. Superlett å lage, veldig enkel fremgangsmåte, gode råvarer og ikke minst supergod! Kokkene hos godtlevert.no er opptatt av gode råvarer.

Godt Levert
Godt Levert

De velger leverandører som leverer ferske råvarer av høy kvalitet. Resultatet er smakfulle middager, høy matsikkerhet og god kvalitet. Det er ikke alltid like lett å være oppfinnsom i hverdagen, hvis du i tillegg ikke har all verdens tid så er det fint å ha noen som kan velge ut middagene for deg.

 

– I tillegg til å teste ut singelmenyen har jeg laget en god dessert, sjokolademousse med bær.

Sjokolademousse med bær
Sjokolademousse med bær

Sjokolademousse med bær

Det aller første du kan gjøre er å fylle en stor bolle med kaldt vann. Ha gelatinplatene i vannet og la dem ligge der i 10 minutter. Finhakk sjokoladen og strø salt over, sett til side i en medium stor skål. Varm opp melken til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen av platen og rør inn de myke gelatinplatene (husk å klemme ut vannet).  Hell den varme melken over den finhakkede sjokoladen. La stå i 2 minutter før du rører alt sammen så sjokoladen smelter i den varme fløten. Avkjøl sjokoladeblandingen til romtemperatur.

Pisk fløten til myk krem og vend inn sjokoladeblandingen med en slikkepott. Hell moussen i 4 glass og la stivne i kjøleskapet i ca. 1 time. Du kan også lage denne desserten dagen før, eller to dager før den skal serveres. Pynt med ferske bær.

  • 2 stk. gelatinplater
  • 150 g lys kokesjokolade
  • 1 klype maldonsalt
  • 1 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • ferske bær

– Sjekk også ut bloggen min idagranjansen.com for flere dessert- og kaketips, sier Ida Gran-Jansen.

 Ida Gran-Jansen
Ida Gran-Jansen


Matblogger Ida Gran-Jansen
28 år gamle Ida fra Oslo var første vinner av TV-programmet “Hele Norge Baker.” Hun har også gitt ut to bakebøker og driver matbloggen idagranjansen.com