innhold_annonsor
Glasset

Dekanter vinen i en elegant karaffel fra Riedel, et must for vinkjennere.
Dekanter vinen i en elegant karaffel fra Riedel, et must for vinkjennere.

Først og fremst er det selvsagt viktig med gode glass. Glassets fasong har stor betydning for hvordan vinen dufter og smak oppleves. En og samme vin kan både dufte og smake ulikt i forskjellige glass. Ulike former på glass gjør at vinen «lander» på forskjellige steder i munnhulen. Smaksløkene for søtt, salt og surt vil påvirkes, og oppfattelsen av vinen vil bli ulik. Eksempelvis vil smalere vinglass få vinen til å «lande» bakerst i munnen, og dermed aktivere og forsterke bitterelementene i vinen. Store, runde vinglass vil derimot plassere «landingen» foran i munnen. Her aktiveres oppfattelsen av sødmen og fyldigheten i vinen. Riedels vinglass er spesielt tilrettelagt for vinkjenneren og har ulike glass til ulik bruk.

Vinopptrekkeren

Har du investert mye penger i en god årgangsvin, er det dumt å ikke investere i The Durand.
Har du investert mye penger i en god årgangsvin, er det dumt å ikke investere i The Durand.

For vinsamleren som har lagret vin over lengre tid, er det selvsagt avgjørende å ha en vinopptrekker som ikke ødelegger eldre korker. The Durand er den desidert beste vinopptrekkeren til dette formålet, fordi den har kombinert to opptrekkere i en. Den tradisjonelle trekkeren kommer her sammen med to-stolpe-trekkeren. Det vil si at du først skrur den tradisjonelle skruen forsiktig ned i korken, før du bruker delen med stålbladene. Da presses ikke korken ned i flasken, og du kan vri rundt og skru hele korken ut i ett stykke.

transstrekCoravin

Robert Parker har sagt at Coravin vil revolusjonere måten vi drikker vin på.
Robert Parker har sagt at Coravin vil revolusjonere måten vi drikker vin på.

Når du har riktige glass og en god opptrekker, er det viktigste på plass. Men vinverden har fått seg et nytt, og nyttig, verktøy. Coravin er en enkel innretning som lar deg smake på vinen uten å åpne flasken. Ja, du leste rett. Denne saken stikker en tynn spesialnål gjennom naturkorken og ned i flasken. Deretter fylles flasken med argon-gass, en gass som ikke påvirker smak, men hindrer oksygen i å slippe til. Når du nå tilter flasken, renner vinen gjennom nålen og ned i glasset. Etter ønsket mengde trekkes nålen forsiktig ut, og korken vil tette seg selv og beskytte vinen mot videre oksidasjon. Og det beste er at det hele skjer uten risiko for at vinen forringes!

For øvrig er nå Frogner-butikken til Howard flyttet til Skøyen med full satsning på kursing innen Riedelglass, cocktails og pasta!