innhold_annonsor
I indre Oslofjord

På den lille øya Lille Herbern utenfor Bygdøy har det vært servering uavbrutt siden 1929. Og det er ikke så rart, for denne perlen går aldri av moten.

Slik har det vært siden stedet var en venteplass på innseilingen til Oslo, for skip som skulle losse og laste. Da de to øyene rett utenfor Bygdøy ble kalt Herbergene, senere Herbern og Lille Herbern.

Og herbergestemningen merkes fremdeles, for her føler man seg virkelig velkommen. På den lille holmen hersker en helt spesiell stemning. Her er det servering til fjordfolket, du er helt nødt til å ta deg dit via båt. Riktignok er det ikke lange avstanden denne fergen tilbakelegger, det er nemlig Norges korteste fergetur det er snakk om. Selvsagt er det også lov til å ta egen båt og fortøye på Lille Herbern, så lenge du tar kontakt med oppsyns/fergemannen på øya, så er du garantert at båten din ligger trygt.

Gå i land, og snart har du glemt at du er i hovedstaden. Det er nettopp det som gir den helt spesielle stemningen, sier daglig leder Geir Liewendahl. Det er så nærme sentrum, men allikevel har øya en helt egen ro.

 Restaurant Lille Herbern ligger innbydende til i strandsonen på den lille øya og gir en magisk stemning. Her kan du drømme deg bort, og få følelsen av å være på Sørlandet en sommerdag, enda du fremdeles befinner deg i Oslo. Det er bare en kort båttur ut til øya utenfor Bygdøy, faktisk Norges korteste fergetur hvis du vil! Legg firmafesten til Lille Herbern, de har «Lille loftet» som er en egen selskapssal man kan leie, i tillegg til plass i restauranten og på uteserveringen. Her kan du nyte ferske skalldyr i sjøkanten akkompagnert av bølgeskvulp og livemusikk.

Restaurant Lille Herbern ligger innbydende til i strandsonen på den lille øya og gir en magisk stemning. Her kan du drømme deg bort, og få følelsen av å være på Sørlandet en sommerdag, enda du fremdeles befinner deg i Oslo. Det er bare en kort båttur ut til øya utenfor Bygdøy, faktisk Norges korteste fergetur hvis du vil!
Legg firmafesten til Lille Herbern, de har «Lille loftet» som er en egen selskapssal man kan leie, i tillegg til plass i restauranten og på uteserveringen. Her kan du nyte ferske skalldyr i sjøkanten akkompagnert av bølgeskvulp og livemusikk.

Dessverre brant den ikoniske sveitservillaen Lars Backer tegnet ned i 1945, men det er mange stolte tradisjoner som lever videre. For eksempel har øya den beste utsikten til starten på Færderseilasen. Denne øyperlen ligger plassert perfekt for de som ønsker nettopp dette, i tillegg til deilig servering av mat og drikke til.

Legg det neste selskapet ditt til Lille Herbern og få en uforglemmelig aften

Gjennom hele sommeren har restauranten åpen utebar med både fredagsbar med live musikk og DJ’s. Nytt av denne sesongen er østersbaren på uteserveringen, som er åpen alle fredager fra sesongåpningen 1. mai.

Dessuten er det flere spennende opplevelser for hele familien. Noen søndager er det fullt opplegg med pirat og leker.

– Lille Herbern er også godt egnet for familier og kanskje spesielt i helgene, hvor vi åpner tidlig med lunsj fra kl. 1200. Da kan de små fiske krabber, henge i trærne , og noen søndager blir det skattejakt og besøk av vaskekte pirater, sier Geir.

– Det skal være en opplevelse å komme til oss. Til de som ikke har vært her tidligere, så vil vi si at det er enklere å komme seg hit enn du tror! Og til de som har vært her, så kan vi si; dere vet hva vi mener, og vi gleder oss til å se dere igjen.

Menyen er basert på sesongens beste råvarer, men det er nok sjømaten og skalldyr folk flest forbinder med stedet, men kullgrillen er selvsagt også i bruk hele sommeren. Her kan du virkelig nyte et deilig måltid i fjæra med naturlig tilhørende bølgeskvulp.

Legg det neste selskapet ditt til Lille Herbern og få en uforglemmelig aften, eller stikk innom østersbaren en fredag med DJ’s og god stemning. Her er det mulig å få et herlig avbrekk fra hverdagen og nyte fjorden og den magiske stemningen!