innhold_annonsor

En tonic norske ganer ikke har smakt maken til.

I generasjoner har spanske handelsreisende bragt med seg smaker fra hele verden. Den spanske handelstradisjonen står fremdeles sterkt i landet, noe Indi er stolte av å være en del av. De har sørget for at den kininbaserte drikken tonic har fått tilskudd av naturlige smaker fra de beste ingrediensene fra alle verdenshjørner, så vel som berømte lokale frukter. Tonicen består av kardemomme og svartkarve fra India, Sevillas beste appelsiner og kewrablomst, helt naturlige ingredienser.

For å lage verdens beste tonic går ingrediensene igjennom en tidkrevende prosess, som er basert på gammeldagse tradisjoner. De vedfyrte destillasjonsapparatene Indi bruker ble først brukt i 1824, og brukes fremdeles på samme måte som de ble brukt for nesten 200 år siden. Håndverket er svært viktig, og Indi har valgt å holde på dette fremfor å masseprodusere. Det første som skjer er at alle ingrediensene tørkes for å best mulig holde på essensen. Deretter går ingrediensene igjennom en 2 måneder lang gjæringsprosess i væske, før de blir destillert. Destilleringsprosessen foregår i de gamle destillasjonsapparatene, og er en langsom prosess for å best få utnyttet aromaen i de ulike ingrediensene dråpe for dråpe.

Den håndlagde og naturlige tonicen er essensiell for å oppnå den beste smaken

Lag din egen gin’n’tonic slik spanjolene gjør det, i ballongglass.
Lag din egen gin’n’tonic slik spanjolene gjør det, i ballongglass.

I Spania er ikke tørking av urter og planter noe nytt, ei heller destilleringen. Det er funnet tekster som kan bekrefte at metoden var i bruk allerede på 1500-tallet, med urter og frukter fra det fjerne Østen. Tonicen oppstod da europeerne begynte å bruke kinin som malariamedisin. Fremdeles brukes kininen som hovedingrediens i tonicen, både i og utenfor malariautsatte strøk. Gin&Tonic blir stadig mer og mer populær og i det siste har trenden virkelig tatt av i Europa. Det er også den trenden som øker mest i Norge på barfronten, og det har også dukket opp egne Gin&Tonic barer her til lands. Spania er landet som konsumerer mest Gin&Tonic i Europa og har sin egen variant, med et rundt glass med stett som kalles ballongglass. Disse glassene holder på aromaen i glasset for å gi best mulig smak. Plass til mye is gjør også at drinken holder riktig, lav temperatur lenge.

Den håndlagde og naturlige tonicen er essensiell for å oppnå den beste smaken. Smaken i Indis tonic er nøye balansert ut, og danner et rikt smaksbilde. Indi har fire ulike varianter, som fås kjøpt hos Jacobs på Holtet og også bestilles hos din lokale Meny-butikk. De ulike smakene er vanlig tonic, lemon tonic, jordbær tonic og sort kola. Verdens beste tonic har endelig kommet til Norge!