Fra smia i Schwarzwald til tysk ingeniørkunst på kjøkkenet. Gaggenau står for godt håndverk og banebrytende innovasjon i over 300 år.

Det hele startet med en smie i 1683 i den lille byen Gaggenau i Schwarzwald. Etterhvert gikk de fra å produsere landbruksmaskiner til Badenia-sykler og emaljerte skilt. Og nettopp kunnskapen om emaljering ga Gaggenau et fortrinn i produksjonen av ovner og de utviklet etter hvert et spesialtilpasset kjøkken med brukervennlige og tekniske apparater som ble starten på en ny æra. I dag er de verdensledende på innebygde hvitevarer. Designet har en tidløs estetikk og eleganse, og produktene er preget av godt håndverk, innovasjon og kompromissløs kvalitet.

Matopplevelsen i fokus

Kokk Kim Daniel Mikaelsen.

For Gaggenau er det selve matopplevelsen som står i fokus. Derfor har de knyttet til seg kjente kokker som de samarbeider med i flere land. Her i Norge jobber de med Kim Daniel Mikalsen. Han jobber for tiden på Oslo-restauranten Aymara, som han også var med å starte. Før dette har han jobbet på Palace Grill og som assisterende kjøkkensjef på Oro i Oslo. Han var også med i Top chef på TV 2 hvor han kom helt til semifinalen. Her finner du 2 av oppskriftene han har laget, som du kan prøve selv hjemme.

Psst! Disse rettene er tilberedt i Gaggenauovn, eller på lavastensgrillen!

Sjøkreps Teriyaki

Tilberedt på Gaggenaus Teppan yaki, koketopp

Ingredienser for 4 personer: 

4 sjøkrepshaler
Sukker
Sitrongress
Hvitløk
Ingefær
1 stk butternut-gresskar
3 dl risvineddik
100 g gresskarkjerner
Togarashi chilipulver
1 blad kombu
1 ss bonitoflakes
Gul ertemiso
Smør
Kjørvel

Slik gjør du:

Teriyaki-glasert sjøkreps) 1 dl av soppsoyaen (se oppskrift for Ørret Teppan yaki) kokes opp med 2 ss sukker, 1 hakket sitrongress, 1 fedd hvitløk og 1 liten bit hakket ingefær, siles og avkjøles. Sjøkrepshalene stekes hurtig på Teppan yaki og pensles med teriyaki-glacen.
(Risvin-syltet gresskar) 1 stk butternut-gresskar skrelles og stanses ut i 12 små runde pukker à ca 6 cm. Kok opp 3 dl risvinseddik og 50 g sukker, hell dette over gresskarpukkene. Avkjøl og la stå (helst over natten).
(Togarashi-gresskarkjerner) Gresskarkjernene kokes møre i lettsaltet vann. Deretter bakes disse på 160 °C i 20 minutter til de er tørre og sprø. Bland dem med lit japansk togarashi chilipulver.
(Fritert kombu) 1 blad kombu kokes mørt i vann i ca 10 minutter, tørkes deretter på tørt papir. Friter rett før servering på 190 °C.
(Krem av stekt gresskar, kokt i sjøkrepskraft) Resten av gresskaret (fra syltingen) stekes i smør til det er lettere karamellisert. Slå deretter på sjøkrepskraft til det dekker (kok gjerne selv på skall og hoder fra de rensede krepsene), og kok mørt. Mix kremen slett, og smak til med litt salt.
(Sjøkrepsglace tilsmakt gul ertemiso og bonito) 5 dl sjøkrepskraft og bonitoflakes reduseres til halvparten, siles og smaks til med gul ertemiso (eller vanlig lys misopaste). Pisk inn 1 ss kaldt smør rett før servering.
(Kjørvel) Plukkes og danderes på retten rett før servering.

Ørret Teppan yaki

Tilberedt på Gaggenaus: Teppan yaki, kombi-dampovn (med sous-vide), vakuumeringsskuff, og koketopp

Ingredienser for 4 personer:

280 g ørretfilet (Jølster), med skinn
2,5 dl rapsolje
Sagogryn
Dill
500 g shi take sopp
1 agurk
1 lime (majones)
1 egg
1 ss sennep
2 ss hvitvinseddik
1 ts salt
4 dl olje

Slik gjør du:

280 g ørretfilet (Jølster), med skinn 5 dl rapsolje Sagogryn Dill 500 g shi take sopp 1 agurk 1 lime (majones) 1 egg 1 ss sennep 2 ss hvitvinseddik 1 ts salt 8 dl olje
Tilberedning: (Jølster-ørret) Renskåret ørretfilet sukkersaltes i 10 minutter. Ratioen salt/sukker er 60% sukker, 40% salt. Deretter bakes den på 60 °C varmluft til kjernetemperatur er 32 °C, for å så kjøles hurtig ned. Rett før servering brunes den på en side på Teppan yaki.
(Sagogryn i dillolje) Rapsolje varmes opp til ca 60 °C og helles over en kvast dill. Kjør den helt jevn og grønn i en blender, sil den og avkjøl den. Sagogryn kokes møre i lettsaltet vann, ca 40 minutter, blandes deretter med dilloljen.
(Sprøtt ørretskinn) Skinnet på ørreten blancheres i lettsaltet vann, tørkes deretter i ovn på 60 °C i ca 5 timer. Friter det hurtig på 190 °C rett før servering.
(Røkt majones) Egg, sennep, hvitvinseddik, salt og olje kjøres med blender til en tykk emulsjon. Deretter røykes den med røykepistol i ca 45 minutter, tildekket med plast.
(Sopp-soya) Shi take soppen renses og stekes på høy varme. Vakuumforpakke den deretter med 25 g salt. Bak den over natten på 65 °C med sous-vide-funksjonen på kombidampovnen. Rett før servering, varmes soppen forsiktig opp og blandes med saften fra ½ lime.
(Agurk) Agurken vaskes godt og skrelles, deretter skives i lange strimler. Bland den med litt salt, og saften fra ½ lime, rett før servering.
(Dill) Fine kvaster plukkes fra dillen og legges i isvann. Ved servering legges disse på litt tørt papir før de legges på retten.

Se flere Gaggenauprodukter her!