Juletid er ribbetid – og vi klarer ikke å la være å nyte ribbe opptil flere ganger i desember. Ribbe er tradisjonell norsk julemat, og når den blir servert ønsker vi oss alle det samme: sprø svor og smakfullt tilbehør!

Våre beste tips for sprø svor:

For å få sprø svor legger du et par små asjetter i langpannen, før du plasserer ribba oppå med svoren opp. Dette gjør at ribba blir høyere i midten, slik at det smeltede fettet renner av og du får sprø svor også på midtpartiet av ribba.

Dersom det kun er enkelte deler av ribba som har fått sprø svor kan du dekke disse delene med aluminiumsfolie. Slik kan du steke ribba litt lenger uten at noe blir brent. Se hvordan du steker ribba her.

Husk at ribbe med tjukk svor er enklere å få sprø, enn den med tynn svor. I tillegg er det viktig at hele ribba har så lik tykkelse som mulig, da blir det enklere å få både saftig kjøtt og sprø svor.

 

 

Overrask med en asiatisk vri på julesausen

(4-6 porsjoner)

Start med kraften: Ha litt grønnsaker i langpannen sammen med ribba når den stekes.
Grovhakk 1 løk og 2 gulrøtter, tilsett en bit selleri- eller persillerot og et par hvitløksbåter. Legg ribba i langpannen og hell i vann.

1 pose TORO Sjysaus
3 dl kraft fra langpannen eller vann
2 ss sweet chilisaus
1-2 ss soyasaus

1. Hell posens innhold i en kjele.
2. Sil kraften fra langpannen du har stekt ribba i. Tilsett kraften, ev. vann og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i 5 minutter. Rør av og til.
3. Tilsett og smak til med sweet chilisaus og soyasaus.

Ha gjerne herlige mangobiter på serveringsfatet, og dryss noen granateplekjerner over.

Trykk her for flere spennende sauser til ribba!

toro.no/jul finner du oppskriftene til julens middager, bakst og desserter. Vi gir deg også tips til hjemmelagde, spiselige julegaver.

God jul!